Морето е чисто и няма радиация, заяви пред БНТ Юлиан Попов, министър

...
Морето е чисто и няма радиация, заяви пред БНТ Юлиан Попов, министър
Коментари Харесай

Министър Попов: Морето ни е чисто, няма радиация

Морето е чисто и няма радиация, съобщи пред БНТ Юлиан Попов, министър на околната среда и водите и добави, че получава данни всеки ден от всички точки, в които се мери чистотата на водата.

" Аз съм в непрекъсната връзка с румънския министър на околната среда - неговото семейство е на морето и се къпе на румънското крайбрежие, " сподели той и добави, че е във връзка и с украинския министър и има модели, които следят освен какво е положението сега, само че и какво евентуално би могло да бъде след 2-3 дни или една седмица.

Във връзка с умрялата риба, открита в северните елементи на черноморското крайбрежие, министър Попов разяснява, че това е евентуално резултат на неочакван разцвет на водорасли и планктон, и няма място за терзание.

За опцията замърсяването от язовир " Нова Каховка " да доближат българския бряг, съгласно Попов тези замърсявания са доста дребни, съпоставени с размера на Черно море и след две-три седмици вероятността ще е все по-малка.

" Всеки ден в уеб страницата на Министерство на околната среда и водите, на първа страница, публикуваме всевъзможни данни, има телефони и цялата информация е отворена непрестанно. Всеки може да ревизира във всеки миг ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР